Participatie en herstel
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

Erkenning vaardigheden peer professionals

Ervaringsdeskundigheid speelt een steeds grotere rol in het werkveld van de (O)GGz. Het belang van professionalisering van ervaringsdeskundigheid neemt daarbij toe.

Door de jaren heen zijn er verschillende opleidingstrajecten ontstaan die bijdragen aan deze professionalisering. Bij Kwintes ontstond het initiatief een traject te ontwikkelen waarin aangetoond kon worden dat iemand op grond van werkervaring deze professionaliteit ontwikkeld heeft. Hierbij is samenwerking gezocht met Bureau STERK, een erkend aanbieder van deze trajecten. Onafhankelijk onderzoek naar de bruikbaarheid en waardering van het ontwikkelde instrument laat een hoopvol perspectief zien. Het past hiermee goed in de waaier aan mogelijkheden die er zijn voor peer professionals die hun ervaringen willen benutten.

Het instrument dat ontwikkeld is, heet het EVC-PP. EVC staat voor ‘eerder verworven competenties’ en dit specifieke traject heeft de naam ‘peer professional’ gekregen: EVC-PP. Het EVC is een instrument, dat zich richt op het herkennen, waarderen, erkennen en verder ontwikkelen van competenties die iemand in welke leeromgeving dan ook al heeft geleerd (Duvekot, 2016). Binnen de ggz is het EVC nog relatief onbekend.

Chris Nijboer, Annelies Hoefsloot en Aukjen Niewijk

Lees verder op pagina 24 van het maartnummer van Participatie en Herstel. 
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.