Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

GGz in de wijk zorgt voor ggz-vriendelijke wijken

GGz in de wijk, een project met als doel om de wijken in Amsterdam Zuid ggz-vriendelijker te maken, heeft deelgenomen aan 'Nieuwe wegen ggz en opvang' en presenteert nu de resultaten.

De aanpak
De inzet van mensen met ervaringsdeskundigheid, met name vanuit TEAM ED. TEAM ED organiseert een herstelwerkplaats op drie plekken in het stadsdeel. Coaches, zowel vanuit GGZ inGeest als Dynamo, verbinden zorg, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en wijkzorg. De inzet van verschillende methodieken en interventies. Een cruciaal inzicht is dat de betrokkenen iedereen in beweging proberen te brengen. Het resultaat Stadsdeel Zuid, Dynamo, GGZ inGeest en TEAM ED hebben veel resultaten bereikt. Er is een herstelwerkplaats: de EDplaats. Er zijn in 2 jaar tijd 160 cliënten toegeleid naar voorzieningen in de wijk en er zijn 125 vrijwilligers en betaalde krachten getraind in het omgaan met mensen met ggz-problematiek.

Het resultaat Stadsdeel Zuid, Dynamo, GGZ inGeest en TEAM ED hebben veel resultaten bereikt. Er is een herstelwerkplaats: de EDplaats. Er zijn in 2 jaar tijd 160 cliënten toegeleid naar voorzieningen in de wijk en er zijn 125 vrijwilligers en betaalde krachten getraind in het omgaan met mensen met ggz-problematiek.

Lees verder...