Participatie en herstel
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

Herstellende omgevingen

Het CARe Netwerk organiseert op 30 en 31 mei een internationale ontmoeting rond het thema ‘inspirerende nieuwe omgevingen voor herstel en inclusie’. Plaats van samenkomst is herstelcentrum Nei Skoen in Helmond. Keynote sprekers zijn Vesper Moore (USA), Paul Monks (GB) en Toon Walravens (NL).

 

Vesper Moore is ervaringsdeskundige en een van de leiders van een herstelleergemeenschap in Worchester, welke in 2017 een nationale prijs won voor excellentie in diversiteit en inclusie. Zijn presentatie heeft als titel Collectively Transforming Systems: Building Communities of Healing.

Paul Monks is een kunstenaar die positieve geestelijke gezondheid en welzijn promoot door creatief leren. Hij geeft leiding aan Core Arts in Londen, een sociale onderneming die opleiding, training en werkgelegenheid biedt aan mensen in het kader van hun herstelproces. Core Arts bestaat al 20 jaar en laat zien dat een herstelgerichte sociale onderneming ook financieel rendabel is. De titel van zijn presentatie is: From Spaces To Places.

Toon Walravens is ervaringsdeskundige, werkzaam bij forensische kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven. Daarnaast is hij hoofopleider bij de Rinogroep. In 2013 ontving hij in Engeland de internationale prestigieuze Redemption & Justice Award. Toon zal o.a. spreken over het belang van een herstelbevorderende omgeving in de forensische zorg. Hij is een van de founding fathers van Groeirijk Eindhoven waar ervaringsdeskundigheid en herstelgericht werken centraal staan. De titel van zijn presentatie is: Getting on your feet and looking forward.

Naast deze inspirerende presentaties zijn er innovatieve workshops zoals een verrassende workshop herstelgericht drummen van David Milner van het St. Mungo’s Recovery College uit Londen.

Joyce Mols van Fontys Hogeschool zal haar bevindingen presenteren van een onderzoek naar de werkzaamheid van Nei Skoen.

 

Klik voor meer informatie over het programma en deelname.

 

Tot 1 februari 2019 is het mogelijk een voorstel in te dienen voor een workshop of presentatie.

Wilt u iemand uit Oost-Europa, Centraal-Azië of Afrika sponsoren om deel te nemen aan de conferentie (en zich tevens te laten inspireren door goede voorbeelden in Nederland), geef dan een donatie. Gebruik Paypal door hier te klikken. Of maak geld over naar de bankrekening van het CARe Network in Nederland: NL76INGB0000555432 t.n.v. Stichting Care Europe.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.