Participatie en herstel
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

Inzet eigen kwetsbaarheid in hulpverlening

Tijdens een studie tot hulpverlener leer je dat je als therapeut geen persoonlijke ervaringen moet delen. Dit kan schadelijk zijn. Maar is dit eigenlijk wel zo? Inmiddels is er onderzoek gedaan en praktijkervaring opgebouwd die de positieve kant uitwijzen. Het delen van eigen kwetsbaarheid kan positieve gevolgen hebben voor een cliënt.

De cliënt kan o.a. het gevoel krijgen dat de hulpverlener hem/haar echt kan begrijpen, wat gelijkheid creëert. Deze uitgave is het najaarsnummer van het tijdschrift participatie en herstel. Abonnees ontvangen automatisch een nummer.

Bent u nog geen abonnee of wilt u extra nummers bestellen? 

Klik hier om een bestelling te plaatsen: http://www.swpbook.com/2023

Bij bestellingen vanaf 50 exemplaren kunt u ons mailen op marketing@mailswp.com
Reacties op dit artikel:


Claartje de Vries
11 juli 2017 - 10:08


Herkenbaar en mee eens. Dit bevorderd een werkrelatie waarin je meer naast elkaar dan tegenover of in top positie ten opzichte van elkaar verkeerd.

Jeroen Gerrits
09 juli 2017 - 14:05


Ik ben 40 jaar hulpverlener. Ik heb altijd gemerkt dat eigen ervaring inbrengen gewaardeerd wordt door cliënten als je het zelf verwerkt hebt en dat je het inbrengt op een moment dat het goed aansluit bij de client en de fase waarin hij of zij zit. Het moet geen egotripperij worden maar helpend zijn voor de client. bv ik was vroeger ziekelijk verlegen en kijk hoe ik dat overwonnen heb. Dat kun jij ook leren en bereiken. Het kan de werkrelatie verstevigen omdat je ook iets prijs geeft wat helpend is en laat zien dat je ook mens bent en je goed kunt inleven in de client en je geeft goed voorbeeld van wat je van de cliënt verwacht namelijk openheid en wij zijn allemaal mensen.


Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.