Participatie en herstel
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

Jaarcongres Participatie en Herstel: Ontwikkelingen en uitdagingen in de wijk

Op 28 november 2017 vindt het Jaarcongres Participatie en Herstel plaats in de Meervaart in Amsterdam. Het congres richt zich op wijkgericht werken met kwetsbare mensen en dan met name op de ondersteuning bij het dagelijks leven in de eigen leefomgeving, maatschappelijk herstel, inclusie en participatie.
Jaarcongres Participatie en Herstel: Ontwikkelingen en uitdagingen in de wijk

Bij kwetsbare mensen gaat het om een zeer diverse groep van volwassenen, ouderen, jongeren en dak- en thuisloze mensen met psychische, psychosociale of verstandelijke beperkingen. Soms ook met verslaving of met forensische problematiek.

Op dit congres komen actuele ontwikkelingen aan bod, worden nieuwe benaderingen gepresenteerd en goede praktijkvoorbeelden gegeven. Zo wordt er in het plenaire programma ingegaan op de kanteling van zorg van een instellingsperspectief naar een leefwereldperspectief. Ook is er aandacht voor een regionale aanpak voor maatschappelijk opvang en voor personen met verward gedrag en het creëren van gezonde wijken met wijkinformatiepunten voor het verbinden van verschillende soorten zorg.

Tot slot is het belangrijk tijdig te signaleren of ook andere zaken een belangrijk beperkende rol spelen, zoals trauma. Trauma komt in de ggz en bij verslavingen geregeld voor, maar ook bij mensen met een licht verstandelijke beperking en ex-gedetineerden. Goede signalering en behandeling is essentieel.

Korting!
Aanmelden voor dit congres is al mogelijk. Schrijf u vandaag nog in en ontvang 10% EARLY BIRD korting! De korting geldt tot 1 september.

En wist u dat abonnees van het tijdschrift Participatie en herstel korting krijgen op het congres? Meer informatie over kortingen of abonnementen vindt u op de website.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.