Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

(Psycho)trauma: Specifieke interventies en algemene strategieën

De cijfers liegen er niet om: vier op de vijf mensen maken in het leven één of meerdere schokkende gebeurtenissen mee. Van hen ontwikkelt 10% een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Als hulp-, zorg- of dienstverlener heeft u tijdens uw werk regelmatig te maken met cliënten en patiënten die traumatische ervaringen te verwerken hebben. De signalering, begeleiding en behandeling van getraumatiseerde mensen is geen gemakkelijke opgave. Want hoe herkent u een trauma? En wanneer is er wel of geen sprake van psychotrauma?
(Psycho)trauma: Specifieke interventies en algemene strategieën

Traumatische ervaringen kunnen littekens achterlaten, ook bij (jong)volwassenen. Hierbij gaat het om zowel psychologische als fysieke gevolgen. Het in staat stellen van een cliënt of patiënt om een trauma te verwerken is dus van groot belang; wanneer een verwerkingsproces niet goed verloopt of stagneert, kan zich een PTSS ontwikkelen.

Dit congres heeft als doel om u kennis te laten maken met de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van traumaverwerking. Resultaten uit verschillende onderzoeken worden vertaald naar de dagelijkse praktijk waarmee u als hulp-, zorg- of dienstverlener aan mensen met (psycho)trauma te maken heeft.

Congresdeelnemers ontvangen gratis het Praktijkboek Psychotrauma van Ankie Driessen en Willie Langeland. Een praktijkboek, door deskundigen geschreven, over snelle herkenning van signalen en het aanbieden van (professionele) hulp aan getraumatiseerden voor verbetering van de kwaliteit van leven.

Meer informatie over het congres vindt u op http://www.traumacongres.nl/