Participatie en herstel
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

‘We hebben het over de broedkamers van de presentiebenadering’

Wat betekenen inloophuizen, buurt- en straatpastoraten voor mensen in de marge en hoe kunnen ze dat ook in de toekomst blijven doen? Dit is onderzocht in opdracht van het Netwerk Dak.

De publicatie hierover Meer dan een dak is op 10 maart 2017 gepresenteerd in een bijeenkomst in de Pauluskerk in Rotterdam. Het onderzoek biedt een inkijkje in de werkwijze, wat goed werkt en waar knelpunten zijn en geeft aanbevelingen voor de komende 10 jaar.

Op 10 maart werd het boek Meer dan een dak gepresenteerd in de legendarische Pauluskerk in Rotterdam. In mijn herinnering is dit een oud gebouw. Nu staat er een modern kerkgebouw. Functioneel voor zingeving en praktische ondersteuning. Precies goed, zeg maar. Want bij de deur voel ik me al welkom. Dat blijft zo, ook in de aula. De aanwezigen maken een praatje. Ook al ken ik niemand, het voelt als thuis.

De bijeenkomst was bedoeld om de deelnemers van ‘Netwerk Dak’ aan het denken te zetten over hun positie en toekomst. En daar is het boek over het onderzoek een prima hulpmiddel bij. Het zet helder de geschiedenis van deze organisaties uiteen, hoe er nu gewerkt wordt en wat de uitdagingen voor de toekomst zijn.

Lees verder op pagina 34 van het juni nummer van Participatie en Herstel. Nog geen abonnee? Klik dan hier!
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.