Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Wijkteam Amersfoort ondersteunt PGB-aanvraag

Per oktober 2016 krijgen Amersfoortse inwoners meer ondersteuning van het wijkteam bij het opstellen van hun zorgovereenkomst PGB (persoonsgebonden budget).
Wijkteam Amersfoort ondersteunt PGB-aanvraag

De gemeente Amersfoort wil ervoor zorgen dat de kwaliteit van de zorgovereenkomsten verbetert, zodat minder zorgovereenkomsten na controle door de SVB worden teruggestuurd. Amersfoort is de eerste gemeente die de verzending van de zorgovereenkomst PGB voor cliënten afhandelt.

Eerder in proces
De controle op de kwaliteit van de zorgovereenkomsten gebeurt sinds oktober eerder in het proces. Ook kan het wijkteam daardoor beter monitoren of de afspraken tussen cliënten en zorgaanbieders passend zijn in het belang van de cliënt. Daarmee biedt Amersfoort ook meer ondersteuning in het bewaken van de kwaliteit van zorg voor de meer kwetsbare cliënten.

Nieuwe werkwijze
Tijdens het keukentafelgesprek wijst het wijkteam cliënten op de modelzorgovereenkomst van de SVB die gebruikt dient te worden om de afspraken met de door cliënten zelf gekozen zorgaanbieders vast te leggen. Nadat cliënten en zorgaanbieders de overeenkomst hebben opgesteld, neemt het wijkteam ter controle de overeenkomst samen met de cliënt door. Na goedkeuring zorgt het wijkteam voor de verdere afhandeling, zoals de verzending aan de SVB.

Bron: Mediagroep EVA.