Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

En nu ik! Herstellen doe je zo

De SRH Ervaringswerker als steun en toeverlaat

ISBN: 9789085601463
112 pagina's

Prijs: € 21
Bestel aantal:

Omschrijving

Voor veel mensen die ontwrichtende ervaringen hebben opgedaan is het een belangrijke stap om voor zichzelf te kiezen. Voor het (opnieuw) verkrijgen van een eigen leven.  Dit boek laat zien hoe dit herstellen werkt, hoe je deze herstelreis gezamenlijk maakt en hoe je als ervaringswerker voor ervaringsgenoten een steun en toeverlaat kunt zijn.

Kiezen voor het (terug) winnen van je leven is noodzakelijk. Deze stap kan pas gezet worden als het leven niet meer volledig beheerst wordt door gevoelens van depressie, angst of schuld. Wanneer er ruimte ontstaat om te onderzoeken wat je zelf belangrijk vindt en op welke behoeftes en wensen je je wilt gaan richten. Dit is een belangrijke, onmisbare stap in herstel.

De weg die je dan opgaat is moeilijk en gelukkig hoef je hem niet alleen af te leggen. Herstelwerk kun je samendoen met, en gesteund door ervaringsgenoten. Het boek is gebaseerd op uitgangspunten uit het ervaringswerk. Daarnaast maken we gebruik van een paar werkzame onderdelen van het Steunend Relationeel Handelen (SRH), een benadering waarvan we uit eigen ervaring en uit (wetenschappelijk) onderzoek weten dat zij daadwerkelijk werkt.

En nu ik! is bedoeld voor ervaringswerkers met als taak of rol om ervaringsgenoten te ondersteunen. Ook is het geschreven voor ervaringsgenoten zelf en hun naast betrokkenen. De auteurs zijn allen ervaringswerkers die ervaring hebben met het SRH.