Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Agenda

Webinar Voice Dialogue in de GGZ

Datum:08 november, 2022
Locatie:Online
Website:https://www.logavak.nl/aanbod/1/363/1796/webinar-voice-dialogue-in-de-ggz
Beschrijving:Voice Dialogue is een methode om mensen te begeleiden bij en inzicht te geven in de rol van hun subpersoonlijkheden in hun leven en dagelijks functioneren. Deze methode wordt vooral door coaches toegepast. Ook in de GGZ-praktijk is het echter een waardevolle aanvulling op andere methodieken en tevens zeer geschikt om met cliënten, zonder een diagnose te stellen, in kaart te brengen hoe zij functioneren en hoe zij dit eventueel ook anders kunnen doen. Deze methode biedt bijv. handvatten bij burn-out, verslaving, stemmen horen, SOLK, depressie, trauma, etc.

Op open, nieuwsgierige wijze gaat de ‘facilitator’ in gesprek met de subpersoonlijkheden, zodat die voelen dat ze gezien, gehoord, erkend worden. Alle subpersoonlijkheden mogen er zijn. Vervolgens bepaalt de cliënt in de ‘bewuste ego-positie’, de positie waarin de subpersoonlijkheden gevoeld worden en er de mogelijkheid is om ze van een afstandje te bekijken, hoe hij of zij hier mee om wil gaan.

Tijdens het webinar krijgt u na een korte inleiding, uitleg over de methode en een demonstratie hiervan, de gelegenheid zelf kennis te maken met een aantal van uw subpersoonlijkheden, terwijl u thuis achter uw pc of laptop zit. Vervolgens krijgt u meer informatie over de toepassingsmogelijkheden in de GGZ en is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.

Omdat u ook zelf de methode gaat ervaren wordt aanbevolen het webinar in een ruimte te volgen waarin u rustig kunt zitten en niet gestoord wordt.