Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Vacature Beleidsmedewerker sociaal domein 32 uur | Bilthoven

Wil jij graag werkzaam zijn binnen het aandachtsgebied werk en inkomen. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je samen met jouw collega’s het verschil kunt maken voor onze inwoners? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Vacature Beleidsmedewerker sociaal domein 32 uur | Bilthoven

 

Wat ga je doen?

 • Je adviseert het college en de gemeenteraad over Werk en Inkomen en je bent gesprekspartner over Werk en Inkomen. Je bent daarbij de spin in het web van lokale, regionale en bovenregionale zaken en ontwikkelingen. Je bent de directe sparringpartner van de collega bestaanszekerheid.
 • Binnen het Sociaal Domein geven we uitvoering aan het uitvoeringsprogramma ‘Iedereen doet mee’. Dit uitvoeringsprogramma zorgt voor integraliteit in het Sociaal Domein. Je draagt jouw steentje bij aan de uitvoering van dit programma.
 • Je vertegenwoordigt gemeente De Bilt in het regionale overleg in de regio Zuid-Oost Utrecht (ZOU) en samen met de regionale collega’s vertaal je dit naar een gemeenschappelijk regionaal beleid. Je draagt bij aan het doorontwikkelen van de innovatieagenda ZOU die voortvloeit uit de in 2023 vastgestelde regionale strategische kaders werk en inkomen.
 • Je bent accounthouder voor de Regionale Sociale Dienst (RDWI) en ons SW/ontwikkelbedrijf (BIGA). Je adviseert lokaal en in overleg met de regionale adviseurs over de vergaderingen van het Algemeen Bestuur cq Algemene vergadering van aandeelhouders BIGA.
 • Je bent budgethouder van de budgetten die samenhangen met Werk en Inkomen, bestaanszekerheid, schulddienstverlening en inburgering. Je bent verantwoordelijk voor de planning en rapportage hierover naar college en gemeenteraad.

Jouw team

Dit team (met zo’n 12 medewerkers) is verantwoordelijk voor het voorbereiden, ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleid binnen het Sociaal Domein. Zo houdt het team zich onder andere bezig met het beleid en de uitvoering op het gebied van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet. De toegang tot de jeugdhulp is belegd bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en voor de Wmo bij het Sociaal Team van de Stichting Mens De Bilt. Voor Werk en Inkomen werken wij samen met de Regionale Dienst Werk en Inkomen (verbonden partij).

Onze collega Dennis vertelt je graag meer over het werken bij onze gemeente:

https://www.youtube.com/watch?v=gPPw1RjQvKI

Bekijk ook de video’s van onze andere collega’s.

Wat neem je mee?

Je bent adviesvaardig, initiatiefrijk, accuraat, samenwerkingsgericht, zelfstandig, stressbestendig en je geeft blijk van politieke sensitiviteit.

 • Je hebt minimaal een afgeronde, relevante HBO/WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 2-4 jaar ervaring als beleidsmedewerker binnen het domein Werk en Inkomen, bij voorkeur bij een gemeente of een Gemeenschappelijk Regeling zoals de RDWI.
 • Je hebt aantoonbaar financieel inzicht in budgetten van Participatiewet, BUIG-budget, WSW, schulddienstverlening en inburgering.
 • Je hebt affiniteit met bestaanszekerheid/armoedebeleid.

Wat bieden we?

Wij bieden een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid, midden in Nederland. In jouw functie draag je bij aan een mooiere wereld voor onze inwoners. Je kunt werken waar en wanneer je wilt, maar uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig in ons goed bereikbare gemeentekantoor. Je krijgt 230 nieuwe collega’s die jou waarderen en inspireren. In onze Bilthal kun je altijd terecht voor een praatje met een van hen. En als je daar toch bent, neem je meteen even een stuk fruit mee. Klinkt goed, toch?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 3.895 (schaal 10A) tot maximaal € 5.621 (schaal 10A) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 januari 2024).
 • We geloven in een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden.
 • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding.
 • Een zakelijke telefoon en een laptop.
 • Actieve personeelsvereniging.
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Opleidingsmogelijkheden, onder andere via ons eigen leerportaal.

Interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij gemeente De Bilt? Solliciteer dan via de onderstaande knop! Wij ontvangen jouw CV en/of motivatiebrief graag. Je kun je brief richten aan Jeroen Botman, HRBP team Sociaal Domein. Het eerste selectiegesprek voeren we in week 12. Als jij meegenomen wilt worden in deze eerste gespreksronde, reageer dan uiterlijk op zondag 10 maart 2024.

Heb je nog vragen? Die beantwoorden we graag! Bel Sepehr Joussefi, Beleidsadviseur Sociaal Domein via 06-51135398. Procedurele informatie over de functie kunt u inwinnen bij Tolinda de Vries, Senior beleidsadviseur via 06-48455216.

Je bent ook altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken en kennis te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.      

Solliciteer hier!