Participatie en herstel
Zoeken
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte![ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

Dien een voorstel in voor het jaarcongres Participatie en Herstel

Het programma voor het 5e jaarcongres voor Participatie en Herstel is nog in de maak. Dit jaar staat het congres in het teken van GGZ van de toekomst: nieuwe visies, nieuwe werkzame praktijken en methoden, samenwerkingen in participatie en ambulantisering en andere mogelijkheden of vernieuwingen. Het congres vindt plaats op 8 december in 't Spant! te Bussum.

GGZ van de toekomst        Jaarcongres Participatie en Herstel

Veranderende tijd vraagt om nieuwe visies, oplossingen en mogelijkheden

De laatste jaren is de roep naar vernieuwingen in de ggz steeds groter geworden. Waar eerst de DSM handvatten bood voor diagnosticeren en behandelen, merken we langzamerhand dat dit lang niet voor iedereen meer baat biedt, sterker nog veel mensen blijven soms jarenlang in de ggz zonder echt vooruit te komen. Labels, vastgelopen in systemen en protocollen en gescheiden werkvelden tussen zorg, behandeling en het sociale domein lijken nu effectief behandelen tegen te werken.

Kortom er is een toenemende behoefte aan nieuwe inzichten waarmee we deze kwetsbare mensen in de OGGZ, de GGZ, forensische GGZ en het sociaal domein kunnen helpen. Bent u werkzaam op een van deze terreinen en heeft u concrete ideeën, praktijken, methoden die zouden kunnen bijdragen aan een nieuwe GGZ? En wilt u hierover een deelsessie geven op ons congres laat het ons weten.

Een voorstel voor een deelsessie kunt u indienen via onze website. U heeft tot en met  20 mei aanstaande de tijd om uw voorstel op te sturen via het online formulier op de website.