Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

In gesprek met het Kaasmonster

Mensen die stemmen horen en 'psychose-gevoelig' zijn kunnen effectief behandeld worden met Voice Dialogue. Voice Dialogue is onlangs in de GGZ Standaarden als effectieve methode opgenomen onder de Generieke Module 'Stemmen Horen'.
In gesprek met het Kaasmonster

In het nieuwe boek "In gesprek met het kaasmonster" wordt de Voice Dialogue methode stap voor stap beschreven. Hierbij worden pakkende casusbeschrijvingen gegeven. De lezer krijgt inzicht hoe de professional met de Voice Dialogue methode, de cliënt begeleid bij het leren kennen van zijn innerlijk, in de vorm van subpersonen (ikken) en van hun functie. Voice Dialogue biedt de cliënt de mogelijkheid (onbewuste) aspecten in de persoonlijkheid te integreren, bewuste keuzes te maken en de autonomie te versterken. 

De Voice Dialogue methode is bij veel meer psychische problemen inzetbaar, zoals voor burn-out, verslaving, depressie, angst, trauma etc.

'In gesprek met het Kaasmonster' breekt een lans voor toepassen van Voice Dialogue in de GGZ bij talloze problematieken.

De methode is tevens geschikt om in te zetten bij intervisie en supervisie in de GGz en kan zo ook helpen burn-out bij zorgprofessionals te voorkomen.

‘Dit boek legt precies de vinger op de wonde: de behoefte aan menselijkheid in de zorg. Voorbij diagnostische etiketten: bottom-up, creatief en authentiek. Bovendien herkenbaar, vlot en prettig geschreven.’
PROF. DR. DIRK DE WACHTER, PSYCHIATER

Meer weten over het boek? Lees meer en bestel het boek hier!