Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Psychosociale hulp en psychologische ondersteuning voor vluchtelingen

Wanneer iemand zich meldt met psychische problematiek, brengt WereldPsychologen dat in kaart en wordt diegene gekoppeld aan een psycholoog van WereldPsychologen in Nederland, die naar eigen inzicht een onlinebehandeling of telefonisch ondersteuningstraject opstart. Deze hulp is voor alle mensen die nog in Oekraïne zijn of ergens onderweg of al reeds ergens zijn aangekomen.
Psychosociale hulp en psychologische ondersteuning voor vluchtelingen

WereldPsychologen hebben contacten met professionals in Oost Europa waaronder Oekraïne. Er is een site ontwikkeld, waar laagdrempelig mensen met psychische problematiek terecht kunnen met veel mental health informatie zoals psycho-educatie over slapen, stress en met adviezen in het Oekraïens. Op deze site is een link naar professionele zorg en staat het email adres van WereldPsychologen. Zo kan er direct contact gelegd worden. Deze site is vertaald in 4 talen (Tsjechisch Oekraïens, Russisch, Engels) en is al ontzettend vaak bekeken. Tevens is er een Facebook-site gemaakt.

De reguliere GGZ heeft enorme wachtlijsten en kunnen straks alle vluchtelingen uit Oekraïne niet direct ondersteunen. Naast wachtlijsten probleem kennen ze ook ons zorgsysteem niet en zijn ze ook nog niet verzekerd. Daarom is onzes inziens de inzet van alle vrijwillige psychologen van onschatbare waarde, niet alleen voor nu maar ook voor psychische gezondheid later. WereldPsychologen kan het verschil maken dankzij alle vrijwillige psychologen die hieraan willen bijdragen. 

Klik hier om naar de website van WereldPychologen te gaan.