Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Social run voor inclusie

Stichting Socialrun organiseert van maandag 13 t/m zondag 19 september de tweede Inclusieweek. Een week vol letterlijke en figuurlijke beweging om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij.
Social run voor inclusie

De jaarlijkse Socialrun, een estafetteloop van 555km, vormt de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Het evenement vindt standaard plaats in het derde weekend van september, komend jaar van 17 t/m 19 september 2021.

Deelnemende teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen. Zowel mensen met als zonder psychische kwetsbaarheid nemen in gelijkwaardigheid deel aan het evenement, alsook de organisatie eromheen. 

Je kunt zelf een team samenstellen om mee te doen: kijk op deze pagina. Inmiddels zijn er al 18 teams aangemeld.

Ook Rokus Loopik (63) heeft zich ingeschreven met een bijzonder plan: "Mijn werkzame bestaan heb ik vooral in het teken van het helpen van anderen laten staan. En daar ga ik ook niet meer mee stoppen trouwens. Vandaar die nieuwe droom, dat statement, dat krankzinnige plan om naar Santiago de Compostela te fietsen en van daaruit weer terug naar die prachtige kathedraal in het Bourgondische Vézelay. In 45 dagen ruim 3500km fietsen. Op een elektrische fiets, dat dan weer wel. Want mijn knieën moeten nog een tijdje mee.

Rokus begint 1 juni te fietsen. En net zoals de andere teams/deelnemers heeft ie sponsoring nodig: Steun zijn initiatief via deze pagina.