Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Steun Sheltersuit Foundation!

Ieder mens heeft daarom recht op een dak boven zijn hoofd. Maar in een wereld waarin dat nog geen realiteit is, verdient iedereen op zijn minst een basis om zich comfortabel te voelen. Ongeacht hun leefsituatie.

Sheltersuit begon als een kortetermijnoplossing voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. De Sheltersuit is een wind- en waterdichte jas met de optie om een slaapzak te bevestiging. De Sheltersuit bestaat uit een jas, een slaapzak en een plunjezak. De jas is gemaakt van hoogwaardige, ademende tentstof. De binnenvoering is gemaakt van ge-upcyclede slaapzakken, waardoor elk Sheltersuit uniek is. De grote capuchon schermt het gezicht af tegen regen en felle straatverlichting. Ook bevat de Sheltersuit een geïntegreerde sjaal.

Waarom is dit belangijk?

Wereldwijd worden meer dan 150 miljoen mensen gedwongen om buiten in de kou te slapen. Dat aantal groeit met de minuut. Armoede, psychische aandoeningen, onverwacht verlies van banen, natuurrampen en oorlogen zijn de belangrijkste oorzaken van dakloosheid in de wereld.

Bij Sheltersuit geloven ze dat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient. Thuisloosheid is een ramp, net als elke andere ramp, maar helaas is het een ramp die zich in slow motion afspeelt en daarom niet de aandacht trekt van een gebeurtenis als een orkaan, een overstroming of een aardbeving. Door de slow motion, de omvang en de complexiteit is het echt een slecht probleem en moet het daarom met onconventionele middelen worden aangepakt - dit vraagt om een echt innovatief idee.

Wij hebben al gedoneerd. Doe ook mee en doneer nu!

Doneer hier!