Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Vacature | Klantmanager Poort 1 jaar - 36 uur | Spijkenisse

Ben jij de creatieve, ervaren inspirator voor onze inwoners, kun je goed samenwerken en snel schakelen dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor ons team Poort & Taal in de functie van Klantmanager Poort.
Vacature | Klantmanager Poort  1 jaar - 36 uur | Spijkenisse


Interesse in deze vacature? Solliciteer dan voor 6 augustus.

Wat je gaat doen

Als klantmanager ben je onderdeel van het Team Poort en voer je intakegesprekken in het kader van de Participatiewet. Je krijgt een eigen caseload, waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor het beheer, de afhandelingstermijn en het informeren van de klant over de procedure en criteria.

Je bent verantwoordelijk voor een rechtmatige afhandeling van aanvragen levensonderhoud, waarna je rapportages en beschikkingen opstelt. Je informeer de klant tevens over de mogelijkheden van bijzondere bijstand en minimaregelingen. Als arbeidsparticipatie mogelijk is dan schakel je met de werkadviseur. Hiernaast signaleer je hulpvragen en verwijs je door indien er bijvoorbeeld sprake is van schulden of taalachterstand. In het kader van de brede intake plan je indien noodzakelijk huisbezoeken waarbij je zowel oog hebt voor sociale aspecten en schrijnende situaties, maar ook voor fraudesituaties waarbij je adequaat samenwerkt met een collega handhaving. Onze werkwijze en dienstverlening worden continu geoptimaliseerd, o.a. door verbreding van ons ondersteuningsaanbod. We kijken samen met de werkzoekende naar wat mogelijk is en we zijn gericht op het bieden van maatwerk.