Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Vacature: Beleidsadviseur Gezondheid Fulltime | Almkerk

Heb jij affiniteit met gezondheid, sport en vitaliteit? Ben jij oplossingsgericht en loop je over van ideeën voor preventief beleid dat bijdraagt aan participatie van onze inwoners? Zorg je er graag samen met je collega’s voor dat het beleid naadloos aansluit bij de wettelijke kaders én de behoeften van de inwoners van Gemeente Altena? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Vacature: Beleidsadviseur Gezondheid Fulltime | Almkerk


Jouw werk
Als beleidsadviseur ontwikkel je beleid voor het brede Sociaal Domein en geef je hier verdere invulling aan. Jouw focus ligt daarbij op gezondheid, sport, en vitaliteit. Je bent een aanjager en houdt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied nauwlettend in de gaten. Vanuit je rol als beleidsadviseur adviseer je directie, college en de gemeenteraad. Je voert regie op multidisciplinaire onderwerpen (bijvoorbeeld in een projectleidersrol), over beleidsprogramma's en projecten. Je vertaalt het beleid naar concrete acties en projecten en draagt zorg voor realisatie. Daarbij werk je nauw samen met beleidsmedewerkers en beleidsondersteuners en treed je op als sparringpartner voor deze collega’s. Vraagstukken die op dit moment speciale aandacht vragen zijn: gezondheid en vitaliteit in de fysieke en sociale omgeving, het verkleinen van gezondheidsachterstanden, de druk op het dagelijks leven bij jongeren en jongvolwassenen en vitaal ouder worden.

Je initieert en bevordert de samenwerking met inwoners, organisaties en partijen in het werkveld en collega’s in de uitvoering en je onderhoudt een lokaal en regionaal netwerk.


Over jou
Je bent proactief en hebt een open en oplossingsgerichte houding. Je hebt affiniteit met gezondheid, sport en vitaliteit en ervaring met het opstellen van beleidsnota’s. Je kunt goed prioriteren en bent uitstekend in staat om te opereren in een politiek-bestuurlijke context waarbij verschillende belangen moeten worden gewogen. Je bent niet bang om je mening te geven en adviseert daadkrachtig. Je bent bevlogen, werkt zelfstandig, maar bent wel collegiaal en teamgericht. Ook ben je in staat om snel en actief een netwerk op te bouwen en zorg je voor de juiste verbinding. Dit vraagt om goede communicatieve vaardigheden, enthousiasme en een sterke drive om zaken voor elkaar te krijgen. Daarnaast:

 • Heb je een afgeronde relevante opleiding en HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Heb je ervaring in een soortgelijke functie, en is ervaring als projectleider een pre;
 • Heb je affiniteit met de gemeentelijke besluitvormingsprocessen, de P&C-cyclus en monitoring;
 • Heb je enige kennis van relevante wet- en regelgeving.


Over ons

Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Met maar liefst 226 km2 aan groen, water en innovatieve landbouw, met ondernemerschap en de op één na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn ambitieus en ontwikkelen ons continu, daarom investeren we in nóg meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. Er staat veel op onze agenda: een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden en meer aandacht voor duurzaamheid en natuur. Ook jouw ontwikkeling heeft prioriteit, dus daar krijg je alle ruimte voor. Met zo’n 400 bevlogen collega’s zetten we ons in voor ondernemers en inwoners.

“Gemeente Altena is een sociale gemeente. Er is veel aandacht voor inwoners die van een minimuminkomen moeten leven. Binnen team Samenleving denken we na over preventief beleid dat gericht is op het voorkomen van armoede en doorstromen naar betaald werk. We leggen daarbij de verbinding met onze collega’s in de uitvoering, maatschappelijke organisaties, werkgevers en inwoners en nemen hun ervaring en ideeën zoveel mogelijk mee. Het speelveld waarin we opereren is heel divers. Dit maakt iedere dag anders en uitdagend. Bovendien is het beleid nog volop in ontwikkeling en moedigt het bestuur  initiatieven en voorstellen aan: er is dus genoeg ruimte voor jouw visie en ideeën! We werken in een gevarieerd team met uiteenlopende expertise dat een mooie mix tussen jong en oud(er) vormt. We vullen elkaar aan en leren veel van elkaar.” – Alina Kuiper, collega team Samenleving


Team Samenleving
Als beleidsadviseur maak je onderdeel uit van team Samenleving. Binnen team Samenleving is het samenhangende beleid op het gebied van het sociaal domein (Jeugdwet, Wmo, Participatiewet, onderwijs, gezondheid en sport) gepositioneerd. Het team bestaat uit ongeveer 25 collega’s, waaronder beleidsadviseurs, beleidsmedewerkers en beleidsondersteuners met verschillende aandachtsgebieden. Ook de (buurt)sportcoaches en gebiedsregisseurs maken onderdeel uit van het team. Zij staan middenin de samenleving en hebben een aanjagende rol bij het verbinden en ondersteunen van netwerken in de 21 kernen die Altena rijk is. Het team werkt samen met verschillende maatschappelijke organisaties en inwoners. Daarnaast wordt er intensief samengewerkt met de uitvoerende teams binnen het sociaal domein. Enerzijds als vraagbaak en anderzijds om de beleidsmatige koers af te stemmen met de dagelijkse praktijk. De uitvoerende organisatie is onlangs anders ingericht met als doel om nog meer te werken volgens de gedachte één gezin, één plan, één regisseur.


Wat bieden wij jou?

We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé.Ook kun je rekenen op sociale collega’s en flexibele werktijden. Verder ontvang je natuurlijk:

 • Een salaris van maximaal 5.372 euro (schaal 11)  bij een fulltime dienstverband (36 uur). We schalen je in op basis van opleiding en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.
 • Een zakelijke iPhone en een laptop.
 • 161,6 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek. Op basis van je leeftijd krijg je extra vakantie-uren vanaf 30 jaar.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kan hiermee bijvoorbeeld extra vakantie-uren opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet!
 • Nog een aantal mooie zaken, zoals een ABP-keuzepensioen, uitstekende verlofregelingen en allerlei opleidingsmogelijkheden via onze Altena Academie.
   

Klinkt goed toch?

Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct en stuur je cv en motivatie uiterlijk 27-11-2022 via deze link: Beleidsadviseur Gezondheid

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met met Han-Willem Groeneveld teammanager Samenleving via 0183-516100 of h.groeneveld@gemeentealtena.nl.

Op 09-11-2022 vindt de eerste gespreksronde plaats. Ontvang je hiervoor een uitnodiging, dan krijg je ook direct uitgebreide informatie over deze eerste ronde.

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.
 

Route door Altena
Ben je al nieuwsgierig naar Altena? Ga dan alvast op onderzoek uit via onze speciale tour door de gemeente. 

https://www.werkenbijgemeentealtena.nl/wp-content/uploads/2021/05/Kaart-Route-door-Altena-sm.pdf

Klik op bovenstaande link en vervolgens op de foto van een van onze collega’s en hoor wat zij te vertellen hebben over de plek waar je staat. Zo ontdek je direct meer over onze projecten en ambities. Veel plezier!