Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Vacature WMO adviseur

Ben jij sociaal en communicatief sterk en kun je goed omgaan met mensen met beperkingen en/of een andere achtergrond? Dan is de gemeente Beverwijk op zoek naar jou!
Vacature WMO adviseur

Soms bewust buiten de lijntjes kleuren als dat de beste oplossing is. Bij de gemeente Beverwijk zoeken we naar innovatieve manieren om de burgers te ondersteunen. Bij het team Participatie is onder andere de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ondergebracht. En om de uitvoering van deze wet in goede banen te leiden zoekt de gemeente Beverwijk naar een:

Adviseur WMO

32 uur | Beverwijk

Jouw klantenbestand, veelal met meervoudige problematiek, een brede dienstverlening kunnen aanbieden waarbij je hen motiveert om zoveel mogelijk zelf oplossingen aan te dragen zodat zij zo volledig mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dát is jouw doel!

Dit doe je door middel van keukentafelgesprekken, als je op huisbezoek gaat of via beeldbellen. Tijdens dit gesprek bepaal je wat het resultaat van de ondersteuning zou moeten zijn en welke oplossing daaraan kan bijdragen. Je indiceert, indien de eigen kracht en het netwerk van je klant hierbij niet voldoende is, een (maatwerk)voorziening. Dit kan onder andere  gaan om hulp in de huishouding, een rolstoel of dagbesteding. Uiteraard hou je hierbij nauw contact met onze interne en externe lokale partners.

Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkelingen binnen het werkveld van de WMO.

Jouw talenten

Natuurlijk ben je sociaal en communicatief sterk, waarbij het omgaan met moeilijke contacten geen problemen oplevert. Je kunt goed omgaan met mensen met beperkingen en/of een andere achtergrond. Verder beschik je over een zakelijke en resultaatgerichte instelling, je maakt gebruik van je analytische vermogen en overtuigingskracht. Woorden die jouw persoonlijkheid verder omschrijven zijn: stressbestendig, initiatiefrijk, integer, flexibel en besluitvaardig.

Om succesvol te zijn ben je daarnaast:

  • In het bezit van een afgeronde, relevante HBO opleiding;
  • ervaren in het indiceren van WMO-voorzieningen en met de doelgroepen van de WMO;
  • op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de WLZ, ZWV en Jeugdwet;
  • bij voorkeur in het bezit van kennis van de Suite Sociaal Domein.

Wij bieden jou:

· een uitdagende functie in het hart van de Beverwijkse samenleving voor 32 uur per week;

· een salaris in schaal 8 (maximaal 3.591,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek). Voor ervaren kandidaten is schaal 9 bespreekbaar.

· Bovenop je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 17,05%;

· Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;

· Een ABP-pensioen, mobiele telefoon en Chromebook.

Beverwijk: jouw stad

Gevormd door de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee, is Beverwijk met 40.000 inwoners een middelgrote gemeente. De gemeente Beverwijk doet het allemaal nét iets anders. We zijn doeners die werken op een eigentijdse manier. Het stadhuis ligt midden in de stad en pal tegenover het trein- en busstation van Beverwijk en dus goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Het team Werk Inkomen en Zorg bestaat uit ongeveer 50 collega’s (Participatiewet, WMO, Sociaal team, bijzondere doelgroepen) die allen behoorlijk wat ervaring met zich meebrengen. Dit grote team is verdeeld in een team A en team B. Er is er sprake van snelle ontwikkelingen rond wet- en regelgeving en is de omgeving van het werkveld dynamisch en hectisch. De leden van het team hebben hart voor Beverwijk, ze zijn collegiaal en ze werken hard.

Mijn stad, jouw werk

Ben jij enthousiast over de vacature? Reageer dan vóór 6 september 2021 via de sollicitatiebutton ter attentie van Geert Renirie, manager Team Werk, Inkomen en Zorg A. De gesprekken staan gepland op woensdag 15 september 2021. Heb je vragen over deze vacature? Bel Diana Manshanden, HR adviseur. Zij is bereikbaar via 0251 - 256 256.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer nu!

Trefwoorden: adviseur WMO, sociaal domein, WMO, gemeente, overheid, jeugdwet, WLZ, ZWV, vacature Beverwijk, parttime, hbo