Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Verwarde mensen op straat: wat werkt en wat niet?

In een tijd waarin kwetsbare mensen verward en eenzaam zijn, soms voor overlast zorgen of op straat belanden, is goede zorg noodzakelijk. Deze mensen ontberen (tijdelijk) basisvaardigheden om voor zichzelf te zorgen. Ze krijgen niet hun noodzakelijke medicijnen, zoals bijvoorbeeld anti-psychotica en insuline. Assertieve zorg en zorgzame bemoeienis kunnen dan van groot belang zijn. Tijdens dit symposium krijgt u antwoord op vragen als: Wat te doen met ‘kwetsbare, verwarde en/of ontoegankelijke’ mensen met ernstige en complexe problemen? Hoe benadert u ze? Hoe levert u goede zorg, hoe pakt u dit aan? Wat werkt en wat niet?

Het symposium "Verwarde mensen op straat: wat werkt en wat niet" op 3 december as. geeft u meer zicht op deze groep kwetsbare mensen. Er wordt ingegaan op het plan van aanpak ‘verwarde personen’ en het zgn. ‘aanjaagteam’. U krijgt de ins en outs over de methodiek bemoeizorg aan de hand van de meest recente kennis over assertieve outreachende zorg en er is veel aandacht voor praktijkervaringen. Ook komt de organisatie van de bemoeizorg aan de orde en hoort u hoe het werken in een bemoeizorgteam eraan toegaat. U wordt bijgepraat over Critical Time Intervention (CTI), presentiebenadering en de samenwerking met een Zorg- en Veiligheidshuis.

Tot slot is er aandacht voor het begeleiden van deze kwetsbare mensen in de opvang middels Competentiegericht begeleiden. Dit betekent dat u op zoek gaat naar wat voor de cliënt werkt, hoe u de (eigen) kracht van een cliënt versterkt en hoe u kansen creëert en benut.

Het symposium is inclusief het boek Bemoeizorg van A tot Z. Voor meer informatie over het evenement, zie www.031215.logacom.nl