Participatie en herstel
Zoeken
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte![ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

Redactioneel Diana Roeg

Nu Irene van de Giessen stopt als hoofdredacteur van Participatie en herstel neem ik met een gevoel van dankbaarheid deze rol over. Het blad biedt kansen tot uitwisseling van alle nieuwe ontwikkelingen en ervaringen en vanuit diverse perspectieven in een hele mooie sector.

December is feestmaand. Al vanaf half november is Sinterklaas in het land, is er Sinterklaasjournaal, zetten kinderen hun schoenen en eet ik volop pepernoten. En mandarijnen, want die zijn nu het lekkerst: met een dunne schil en precies goed van smaak; de marktman noemt ze ‘frisse mandarijnen’. De ochtenden en avonden zijn koud en donker. De warme koffie in de ochtend smaakt dan wel weer extra lekker. En de plaid die ik ooit in een kerstpakket kreeg van GGzE, gebruik ik dankbaar. Voor mij staat december ook voor familie en vrienden: pakjesavond met de kinderen, mijn ouders, neefje en nichtje. En met kerst bij vrienden eten en soms een paar dagen weg in een huisje in Nederland, in het bos of op de hei. Ik geniet van de overdaad, maar ben ook altijd wel weer blij als alles weer normaal is. En vooral: rustig. Het is veel.

Hoe beleef je december als je langdurend te maken hebt met, continue of steeds terugkerende, psychische klachten?

Lees het artikel verder via deze pagina of op pagina 2 van het decembernummer van Participatie en Herstel. Nog geen abonnee? Klik dan hier.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.