Participatie en herstel
Zoeken
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte![ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep

Goede psychosezorg: implementeren is het nieuwe innoveren

Op 10 oktober 2019 werd het congres ‘Goede psychosezorg: implementeren is het nieuwe innoveren’ gehouden in Oegstgeest, ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Mark van der Gaag als hoofd onderzoek van Parnassia Den Haag. Een goede gelegenheid om naar aanleiding van de inhoud van het symposium een impressie te geven van de stand van zaken van de psychologische behandeling van psychosen in Nederland. Mark van der Gaag werd bij deze gelegenheid benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw als erkenning voor zijn grote bijdrage op dit terrein.

Het congres werd georganiseerd door de specialismegroep psychose van de Parnassia Groep Academie. Dagvoorzitter was Berber van der Vleugel (GIOS van GGZ-NHN) in samenwerking met dr. David van den Berg, klinisch psycholoog en specialismeleider psychosezorg van de Parnassia Groep. Belangrijk onderdeel van het symposium was de psychologische behandeling van psychosen met cognitieve gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), een behandeling geschikt om trauma’s te verwerken.

Lees het artikel verder via deze pagina of op pagina 32 van het maartnummer van Participatie en Herstel. Nog geen abonnee? Klik dan hier.