Van mensen met psychische aandoeningen en psychosociale beperkingen

Redactioneel Diana Roeg | Samen zijn we sterk: leren van elkaar in crisistijd

Dat het nieuwe coronavirus het leven voor ons allemaal verandert, ervaren we momenteel binnen en buiten de zorg aan den lijve. De besmettelijkheid leidt tot overvolle IC’s en wereldwijd tot nieuw volksgezondheidsbeleid.

De intelligente lockdown: fysieke, emotionele en economische gevolgen van de pandemie worden op basis van wetenschappelijk en praktische argumenten gewogen en vertaald naar maatregelen waar we ons in Nederland allemaal aan moeten houden. Alle beroepsgroepen en patiëntverenigingen denken mee en reflecteren op de adviezen van het RIVM en het kabinetsbeleid. Het kabinet weegt deze input mee. Evidence based practice pur sang. Samen sterk tegen het coronavirus. Het doet me denken aan Samen sterk zonder stigma. Deze afl evering beginnen we met twee bijdragen over een ggz in coronatijd. In tijden van corona beschrijft reacties en innovatieve initiatieven in de zorg. We lezen hoe ggz-professionals samen met cliënten op een positieve manier omgaan met de spanningen en beperkingen die de maatregelen teweeg brengen.

Lees het artikel verder via deze pagina of op pagina 2 van het juninummer van 2020 van Participatie en Herstel. Nog geen abonnee? Klik dan hier.