Participatie en herstel
Participatie & Herstel
| Meer


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Logavak Opleidingsgroep
Begin jaren zestig waait uit de VS een nieuwe psychotherapievorm over. Carl Rogers is de grondlegger ervan. Het blijkt een optimistische, niet indoctrinerende therapievorm te zijn met een positief mensbeeld, gestoeld op humanistische en fenomenologische basis. Enkele Nederlandse therapeuten die bij hem in Amerika geweest zijn, komen laaiend enthousiast terug en geven workshops en trainingen.
Douglas Harley Bennett  (4 augustus 1918 - 30 augustus 1997)De oprichting in 1965 van het Camberwell District Services Centre (CDSC) , midden in het Maudsley Hospital in Londen, vormde een hoogtepunt in een ontwikkeling die door Douglas Bennett en collega’s (Wing, Brown, Leff, Freudenberg, Maxwell Jones) in de jaren 50 was ingezet.
Thomas Szasz  (15 april 1920 - 8 september 2012)In september 2012 overleed Thomas Szasz. Szasz was een prominent figuur in de antipsychiatrie-beweging, een bekende maatschappijcriticus en criticus van zowel de morele en wetenschappelijke grondslagen van de psychiatrie en de maatschappelijke controlefunctie van de geneeskunde in de huidige maatschappij, als van het geloof in de wetenschap. Een van zijn beroemdste boeken is The Myth of Mental Illness. Een samenvatting van het boek is op deze pagina te vinden.